2009-01-22 Lichtervelde : Archlinux

Dag iedereen,

Het is weer zover. De volgende linuxbabbel gaat door op 22 januari vanaf 19.00 uur. Deze keer opnieuw in de middenschool Lichtervelde: Statiestraat 34, 8810 LICHTERVELDE.

Deze is heel vlot te bereiken met het openbaar vervoer (op 10 min. stappen van het station) als per auto (5 min van de afrit van de A17 - E403. Vlot parkeren in de Statiestraat). Een plannetje kun je terugvinden op http://users.pandora.be/wybo/linuxbabbel/#plan .

Deze babbel is volledig gewijd aan de installatie van archlinux. Glenn Matthijs begeleidt ons in de installatieprocedure van archlinux. Glenn is een doorwinterde archlinux-gebruiker. Archlinux betekent voor hem volledige controle over je pc, geen release om de 6 maand maar continue 'updates' naar de laatste nieuwe versie, je leert hoe linux echt werkt, enz. Hij deelt met jou graag zijn passie en zijn vurige wens is dan ook dat je archlinux eens uitprobeert. Om het voor jou gemakkelijk te maken installeren we met zijn allen archlinux op onze pc onder begeleiding van Glenn.

Dit wordt dus vooral een doe-linuxbabbel.

Praktisch: uiteraard heb je een pc nodig om archlinux op te installeren. Je kan ervoor kiezen om een pc mee te brengen waar je met gerust hart

een verse installatie kan op uitvoeren. Of je beschikt over een pc met minimaal 1 Gig ram. Via virtualisatie kun je een archlinux-install uitvoeren binnenin een virtuele pc. Er verandert niets aan je bestaande pc-configuratie. Een vrij virtualisatiepakket is te vinden op virtualbox.org maar het pakket is ook beschikbaar bij diverse distro's.

meer info over archlinux: http://www.archlinux.org/

weblog van Glenn: http://glenn.webmind.be/

virtualisatie-software: http://www.virtualbox.org

Zoals vorige keer is er ook CATERING: extra voordelige Croque-monsieur uit het vuistje aan 2 EUR, frisdrank en bier aan verminderde prijzen.

tot do 22 jan.

Glenn, Willlem, Georges en Koen